Vårat Hus!

Idag påbörjades monteringen av huset, och på onsdag räknar dom med att vara färdiga. =)
Iiihhhhh, va spännande! Känns rätt sjukt faktiskt. Vårat alldeles egna hus!

Såhär ser det ut just nu iaf:


Framsidan (som egentligen är husets baksida) Matplats till vänster, Vardagsrum i mitten och sovrum till höger.


Från sidan (altandörr in till köket där Marcus sitter)Framsidan/Entrén (som ligger på baksidan av huset)


Marcus och Rocco. =)Hoppas det kommer att gå fort, fort, fort att få det färdigt, för jag hade helst velat flytta in igår! ;-)

Annars händer det väl inte så överdrivet mycket. Var hem till Svedje och firade Mamma igår. Och idag fyller Pappa år, så det blev smörgåstårta och tårta hos honom. Annars städar jag och grejar på hemma mest varje dag. Vill ju att det ska vara rent och fint när bebben kommer så man slipper tänka på sånt då, så nu kommer man väl få dammsuga, tvätta och skura golven varje dag i 3 veckor framöver. ;-)
Har blivit riktigt jävla förkyld också.... Marcus som har smittat mig.....
Jag som har klarat mig så bra och inte varit förkyld sen i somras. Såklart man får äta upp det nu då lagom tills det är dags att föda... =(

Imorn ska jag in på Babyproffsen igen och kolla hur det går för dom med vagnen...... Har den fortfarande inte kommit så kommer jag nog inte att kunna vara så trevlig. Mitt tålamod och humör är inte på topp just nu. Vet inte om det har med hormoner att göra, men jag har varit sjukt irriterad på allt och inget (helt utan anledning) ända sen i lördags. Inte så kul, så jag hoppas att det går över -SNART!

Nu ska jag parkera mig i soffan och dricka te och hoppas på att bli  F R I S K!

Ha en trevlig kväll!

v. 39 (38+2)


v. 39 i torsdags!Väntar och väntar....och väntar.... Tycker h*n kan komma ut NUU! =)
Tålamodet har ju som aldrig varit min bästa vän. ;-)

Allt är klart (tror jag) förutom vagnen som aldrig verkar komma......
Hur lång tid ska det behöva ta egentligen???
Beställde den första veckan i mars, och då skulle den komma vecka 18.... För 3 veckor (!) sen. Var in förra veckan eftersom jag aldrig hörde nåt v.18, och då så hon att den skulle komma den här veckan. Igår när jag var in (eftersom den här veckan var så gott som slut) så fick jag veta att den skulle tillverkas den här veckan, och att den troligtvis skulle komma nästa vecka..........................
Alltså.... Hur svårt ska det vara???
image
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 2 fulla dagar (v38+2).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 9 jun 2010
Du har 11 dagar kvar till beräknad förlossning.Vecka 39: 27 maj - 2 jun 2010

Vecka 39

Kroppen:
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.
Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


image

Vikt:
+8,2kg

(Bilder kommer.)


För 8 år sen...

Ikväll är min lillasyster på sin studentbal.
Det innebär att det är 8 år sen jag var på min.
Imorse när vi satt och åt frukost, jag, Mamma och Jennifer slog jag vad om att jag fortfarande kunde få på mig min gamla balklänning.
Det trodde såklart inte dom.

Så den åkte fram, och på!

Den gick på, även med större tuttar och med större mage!

Men den satt såklart bättre på syrran.
Men ikväll såg hon ut såhär, med en alldeles egen klänning: 

 
Mamma o syrran.  Emma och Jennifer.

Hoppas du har en grymt bra kväll!!

Dagens bulle

Lite bilder på magen v.38 (37+4)
v. 38

I torsdags gick vi in i v.38 (37+3 idag).

Var till Bm i måndags och nu är h*n fixerad. Grett! =)
Allt såg bra ut iaf och jag mår fortfarande jättebra. Upplever heller inte att det är speciellt tungt eller jobbigt. Visst kan magen vara lite i vägen ibland, men inte alls farligt. Värmen (de få dagar det varit varmt) lider jag inte heller av, så det kan väl inte vara så mkt bättre?!
Men nu får h*n gärna komma ut ändå, för jag lääängtar! ;-)

Sf-mått: 32,5
Hjärtljud: 145
Blodtryck: lagom
Järnvärde/blodvärde: 128
Vikt: 57,8kgimage

Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 3 fulla dagar (v37+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 9 jun 2010
Du har 17 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 38: 20 maj - 26 maj 2010

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet:
Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.
Vikt ca 3kg, längd omkring 49cm.

Vet du om det är en pojke eller en flicka? En ledtråd är bebisens vikt – pojkar tenderar att vara något tyngre än flickor. Vid 38 veckor väger de flesta bebisar 3- 3,2 kg, men fortsätter bygga upp underhudsfett som kommer att hjälpa dem hålla värmen efter födelsen. Alla inre organ finns på plats och är färdigutvecklade, men lungorna tar längst tid att mogna helt. (Det kan till och med ta några timmar innan din bebis andningsrytm stabiliserats efter förlossningen.)

Undrar du vilken färg bebisen kommer att ha på ögonen? De flesta kaukasiska bebisar föds med mörkblå ögon, men det kan ta flera veckor eller till och med månader innan deras verkliga ögonfärg syns. Den nyfödda bebisens ögonfärg kommer inte att hålla i sig – den påverkas av det ljus som den utsätts för efter födelsen. De flesta afrikanska och asiatiska bebisar har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln och får sin slutgiltiga ögonfärg efter sex till tolv månader.


image

Vikt: +8,7kg


Inte så länge kvar nu!

Ja, då är vi inne i v.38 (37+3).
Var på bio (Robin Hood) i söndags kväll med Mia och Markus. Satt som en påse skit och lill*n tryckte och sparkade, och jag hade sammandragningar heeela tiden. Var alldeles kallsvettig och illamående när vi gick därifrån... Kom hem vid kvart i 12, så jag gick och la mig, men sammandragningarna fortsatte och det värkte och ilade i magen, "ljumskarna" och ner i , ehh, ja ni fattar..... Somnade ,äntligen, vid halv 5.
Hann tänka rätt mkt när jag låg där och undrade om det verkligen var på G eller om de va falskt larm. Jag som trodde jag låg rätt bra till med allt som jag vill ha gjort innan bebisen kommer, insåg att jag hade huur mkt som helst kvar att fixa...
Men nu, nu är h*n välkommen när h*n vill!

Sängen/korgen är klädd och bäddad 


BB-väskan är packad och klar


Skötbordet är uppsatt och fixatSå nu är jag  r e d o!
(tror jag iaf... Nått man har glömt??)

Rocco

Igår parkerade jag och Cocco oss nere vid vallsundsbron för att njuta av solen!

       
Denna veckan.

Har äntligen fått tillbaka lite energi, så den här veckan har jag fått lite gjort. I måndags efter Bm-besök och föräldragrupp så åkte jag och syrran på Bonus och köpte en byrå som vi satte ihop och la ner alla bebiskläder i.
 
     Ny-byrån                                 Diverse                       strl 50 & 56
  

   strl 62 & 68
 

Grymt skönt att få lite ordning på små-kläderna. =)

Skrubben fick sig ett lyft också, så barnvagnen ska få plats nånstans när den kommer.Skötbordet nere i hörnet ska sättas upp, och flyttkartongerna som jag packat ner Marcus vinterkläder i ska bort, sen så kan det nog bli bra.

Slängde även ut lite grejer som jag inte har plats för längre på bocket. Har redan fått en del sålt, skönt.
Städat ur lite ute i förrådet också och varit på tippen med massa skit vi inte längre kommer att behöva.

Sen har jag och syrran bakat lite, det blev mjuk pepparkaka, snickers och "Gretas goda kaka".

   

Idag har jag och syrran haft innedag. Färgat ögonfransarna, städat linne-skåpet och bäddat rent i sängen.
Marcus har varit på tomten heeeeela dagen och jobbat.
Stackarn, är säkert alldeles genomfrusen när han kommer hem, när det nu blir.
Han är duktig min karl, är han inte på jobbet så är han på tomten och jobbar till sena kvällen.
Imorn ska plattan gjutas så efter det blir det väl förhoppningsvis lite lugnare tills dess att huset kommer, så då hoppas jag att han unnar sig lite ledigt, för det behöver han. ♥

Ska ta och packa lite nu, för imorn drar jag och Mia på gravid-shopping/relax-weekend till Sundsvall.
Bokat rum på Hotell Elite Knaust imorn kväll, så då ska vi bara relaxa och njuta!
Men först blir det shopping på stan förstås och på lördag betar vi av Birsta och IKEA.

 

Hallonbladste

Har tvättat alla småsmå bebiskläder + dynan till skötbordet och till sängen.
Nu dricker jag hallonbladste. Och väntar, typ. =)
Det har en toniserande verkan på livmodern och hjälper, om man tar det dagligen under graviditetens sista 6-8 veckor, till att förbereda livmodermuskulaturen inför förlossningen och kan på så sätt göra det lättare att föda barn.

II en studie som gjordes i Sydney, Australia, gav man 192 förstföderskor antingen en tablett med 1,2 g torkade hallonblad eller placebo två gånger per dag från graviditetsvecka 32. Örtpreparatet visade sig inte ha några skadliga effekter på varken mor eller barn och de som tagit hallonbladstabletterna hade ett kortare utdrivningsstadium under förlossningen och en lägre frekvens av instrumentförlossning (19,3 % jämfört med 30,4 % för placebogruppen.). Men man behöver göra mer forskning för att bekräfta dessa resultat.

Eftersom det har en stimulerande effekt på livmodern, är det mycket viktigt att inte använda hallonblad före graviditetens två sista månader. Börja med en kopp örtté per dag och öka gradvis till max fyra koppar té eller tabletter per dag. Du kan dricka hallonbladsté obehindrat under förlossningen också.

Du kan köpa torkade hallonblad från en välrenommerad försäljare, eller plocka och torka själv. Så här brygger du te på bladen: lägg 25 g torkade hallonblad i en tekanna och häll på 6 dl kokande vatten. Sätt på locket och låt dra i 15 minuter. Om du bara vill göra en kopp, använder du 1 tsk torkad ört till en kopp kokande vatten.

En annan ört som kan användas tillsammans med hallonblad är rapphönsbär, mitchella repens. Den har på samma sätt som hallonblad använts traditionellt för att underlätta förlossningen. Nordamerikanska indiankvinnor brukade ta den under graviditetens sista veckor. Örten har, liksom hallonblad, en toniserande inverkan på livmodern, vilket sägs kunna göra förlossningen lättare och förloppet snabbare. Det finns inga forskningsresultat som bevisar effektiviteten av denna medicinalört.

För ca 8 månader sen...

såg jag ut så här:

26/9-09

  

2 månader senare, 25/11-09, såg jag ut såhär:
och idag, 8/5-10 (med 1 månad kvar).... Såhär:
v. 36

Mår bra förutom att det är svårt att somna på nätterna (fast jag är trött). Kryper i benen och har svårt att hitta nån bra ställning. Tur man inte har nån tid att passa på mornarna så man kan sova då ist. =)
Ont i ljumskarna och lite lätt molvärk i magen till och från, annars lugnt!Din graviditet startade Tors 3 sep 2009.
Din menscykel är ca 36 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 17 sep 2009 (ägglossningen).

image
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 2 fulla dagar (v35+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 9 jun 2010
Du har 32 dagar kvar till beräknad förlossning.
Vecka 36: 6 maj - 12 maj 2010


Ditt barn:

Vilket härligt ljud.

Ditt barn älskar att höra dig läsa eller sjunga. Studier visar faktiskt att nyfödda barn föredrar ljudet av mammans röst framför andra röster. Inom forskningen har man också kommit fram till att spädbarn tycker om att höra sånger som spelades eller sjöngs för dem när de låg i livmodern. Det är aldrig för sent att börja: ägna en stund varje dag åt att lyssna på en CD eller ett band du gillar, sjunga din favoritsång eller läsa en saga för ditt barn. Barnet kommer att tycka mycket om den här speciella stunden ni tillbringar tillsammans, oavsett om det ligger i din livmoder eller i din famn.

Det flexibla huvudet.
Ditt barns huvud är speciellt utformat för att passera genom den trånga livmoderhalsen. Skallens ben är ännu inte fast sammanfogade, och denna lösa konstruktion gör att barnets huvud är väldigt anpassningsbart, så att det kan pressas igenom förlossningskanalen utan att vare sig du eller barnet skadas. Skallens ben kommer gradvis att växa ihop under barnets första levnadsår.

Vikt och längd.
Ditt barn väger nu mellan 2,5 och 2,7 kg och är cirka 48 cm lång.


Din graviditet:


Tätare kontroller.
Från och med nu och fram till förlossningen kommer du att göra täta besök hos din barnmorska. De flesta mödravårdscentraler vill att du från och med vecka 36 kommer på kontroll en gång i veckan, så att de kan hålla koll på eventuella förlossningstecken. Din barnmorska kontrollerar också ditt blodtryck och att du inte har protein i urinen. Förhöjt blodtryck och protein i urinen kan vara tecken på havandeskapsförgiftning, ett tillstånd som kan vara riskabelt både för dig och för barnet.

Större och större.
Din livmoder är nu tusen gånger större än normalt. (Detta kanske inte är någon överraskning, eftersom den nu ligger under din bröstkorg, vilket gör det allt svårare att andas!) Du har förmodligen gått upp 10 till 15 kilo vid det här laget. Under de närmaste fyra veckorna går du troligen bara upp något eller några kilo till. Många kvinnor går inte upp någonting under graviditetens sista månad. Det kanske inte bara är din livmoder som växer. även om ödem (den medicinska termen för svullnad orsakad av överskottsvätska) inte har varit ett bekymmer tidigare, är det möjligt att du binder mer vätska under den sista månaden av graviditeten. Ta en vilopaus med fötterna placerade högt eller ligg på vänster sida så ofta du kan. Båda dessa ställningar ökar blodcirkulationen och får fart på vätskan i dina leder.


image

Vikt: +8,7kg


v.36

Idag gick vi in i v36.
Tjihoo! Bara 4veckor och 3dagar kvar nu! 

Bilder och uppdateringar kommer imorgon (om jag orkar...) ;-)

Gissa bajset

Åkte hem till mamma igår för att hjälpa henne att städa lite i garderober och förråd, men än så länge så har vi gjort allt annat än att städa... T.ex suttit ute på altanen och solat, fikat, tittat liiite på tv, umgåtts, sett en räv jaga en sork ute på ägan, tittat på 3 älgar som stått på samma äga och betat, osv.
Idag gick vi en sväng med hundarna i det fina vädret för mamma skulle visa björnbajset en bit nedanför huset.
En timme var vi ute och sen avslutade vi med fika på altanen i solen.


Björnbajs:
  
Sen lagade mamma middag. Det blev hemgjorda biffar med stekt lök, potatis och gräddsås.
Göttans!Tog en tur till Myrviken efter middagen. Där sprang jag på 2 gamla jobbarkompisar och min förra svärmor. =)
Kul att träffa dom igen, är ju inte varje dag.

Sen kom Carra förbi, så då fikade vi exotisk fruktsallad med vit chokladmousse och pratade om livet. =)
När hon åkte fick vi äntligen fingrarna ur och städade 2 garderober!
Starkt jobbat va!? ;-)

Nu har Rocco legat och gnällt vid mina fötter ett bra tag (han är trött och vill gå och sova, men VÄGRAR gå och lägga sig utan mig...) så det är väl bäst att gå och göra sig i ordning för natten.


Äntligen...

....har jag lyckats få nått gjort.
I tisdags så bakade jag, och städade lite lätt hemma.
Kan ju va kul att ha lite fika i frysen att bjuda på sen när bebisen har kommit. =)

Hann med att baka snoddas/kärleksmums, en ny kaka som jag inte testat förut som hette skärtorsdags-kaka, och så Mackans favvo -Negerbollar. =)

   

(negerbollarna är förövrigt nästan slut, redan... Men Marcus är nöjd iaf!)


v. 35

Var till Barnmorskan i onsdags.
Nu har iaf bebisen börjat vända sig, h*n är inte fixerad än, men det går ju åt rätt håll iaf! =)

Blodtryck: Minns inte va det var, men det va lågt och bra iaf. =)
SF-mått: 31cm (alldeles straxt under kurvan)
Hjärtljud: Mellan 145-160
Vikt: 57,8kg 


Din graviditet startade Tors 3 sep 2009.
Din menscykel är ca 36 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 17 sep 2009 (ägglossningen).

image
Du är i vecka 35. (86,4%)
Du har gått 34 fulla veckor och 3 fulla dagar (v34+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 9 jun 2010
Du har 38 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 35:  29 apr - 5 maj 2010

Ditt barn:

Det är viktigt att äta mycket järnrik kost under de sista tre månaderna. Barnet tar upp detta viktiga mineral från din kropp för att bygga upp ett järnförråd i sin egen kropp, framför allt i form av röda blodkroppar. Detta sker till största delen under den sista månaden före förlossningen.

Uppåt eller nedåt.
"Ska mitt huvud peka uppåt eller nedåt?" Den idealiska positionen för barnet vid förlossningen är i huvudändläge, d.v.s. med huvudet nedåt. Förlossningen går smidigt när barnets huvud, den största kroppsdelen, kommer först ut ur livmoderhalsen. Vid omkring 3 till 4 procent av alla födslar har barnet inte intagit denna position efter 35 veckor. Om något annat än huvudet kommer ut först kallas förlossningen för sätesbjudning. (För att läsa mer om hur barnmorskan går till väga vid en sätesbjudning. Trots det trånga utrymmet i din livmoder kan barnet häpnadsväckande nog fortfarande vända sig flera gånger om innan det är dags för förlossning.

Vikt och längd.
Ditt barns armar och ben blir allt knubbigare allt eftersom det ökar i vikt. I slutet av den här veckan väger det omkring 2,3 kilo och är cirka 43 till 47 cm långt.


Din graviditet:

Med bara några veckor kvar är det bra att känna till hur värkarna yttrar sig. Förlossningsvärkarna är olika från kvinna till kvinna. De vanligaste symtomen är dock regelbundna sammandragningar som kommer med allt kortare intervaller, värk i nedre delen av ryggen, magkramper som påminner om mensvärk samt att vattnet går (fostersäcken spricker) eller att det kommer ett blodfärgat slem från slidan, vilket betyder att livmoderhalsen har börjat utvidgas. Tänk på att dessa symtom inte nödvändigtvis behöver betyda att du har förlossningsvärkar. Man kan få dessa symtom flera dagar, eller till och med veckor, innan man verkligen ska föda. Låt barnmorskan avgöra. Om du har några av dessa symtom ska du ringa till förlossningsavdelningen för att få råd.

Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska.


image

Vikt: +8,5kg


Boondock Saints 2

Äsch, vafan! Den snygga killen va ju inte alls lika snygg som i förra filmen. Har han bara blivit gammal, ful och lite lönnfet eller hade jag sämre smak då?
Fan, jag som sett fram emot att se den, så lite besviken blev jag allt.

Nu ska Cocco få gå ut och göra kvällspinken och sen ska vi gå och sussa!

Natti, natti.

1:a Maj

Blev hembjuden på grillat hos Mamma idag. Potatissallad, hemmagjord grillsås, fetaostsallad, kött (såklart) och marängswiss till efterrätt! Mmm va gott de va!
Och alla var hemma utom Jennifer som hade bättre (?) saker för sig... ;-)
Riktigt trevligt hade vi. =)

Nu har jag nyss kommit hem. Stannade till på macken och hyrde 2 filmer. Måste ju ha nåt att fördriva tiden med när man är hemma själv (eller själv är jag ju inte heller, har ju faktiskt 2 mysiga killar hemma).
Mackan jobbar dygn, så Rocco kommer ligga sked med mig i soffan (när "katten" är borta...) ;-)Tomt-status!

Allt du si hen, de e mitt! (och Marcus då förstås) -utom grävarna. ;-)Har "fått" en grusad väg (som sen ska asfalteras) in på tomten, fram till det blivande garaget.
Här kommer huset att stå om ca en månad. =)Tänk vilken tur att jag har en grymt händig karl (med massa bra kontakter) som fixar och donar!
Han är bra duktig han!

Mannen i mitt liv!  ♥Nu
ska jag ta och packa mig iväg hem till mamma. Där bjuds det på grillat idag! Mmm.

Trevlig helg!

RSS 2.0