v. 35

Var till Barnmorskan i onsdags.
Nu har iaf bebisen börjat vända sig, h*n är inte fixerad än, men det går ju åt rätt håll iaf! =)

Blodtryck: Minns inte va det var, men det va lågt och bra iaf. =)
SF-mått: 31cm (alldeles straxt under kurvan)
Hjärtljud: Mellan 145-160
Vikt: 57,8kg 


Din graviditet startade Tors 3 sep 2009.
Din menscykel är ca 36 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 17 sep 2009 (ägglossningen).

image
Du är i vecka 35. (86,4%)
Du har gått 34 fulla veckor och 3 fulla dagar (v34+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 9 jun 2010
Du har 38 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 35:  29 apr - 5 maj 2010

Ditt barn:

Det är viktigt att äta mycket järnrik kost under de sista tre månaderna. Barnet tar upp detta viktiga mineral från din kropp för att bygga upp ett järnförråd i sin egen kropp, framför allt i form av röda blodkroppar. Detta sker till största delen under den sista månaden före förlossningen.

Uppåt eller nedåt.
"Ska mitt huvud peka uppåt eller nedåt?" Den idealiska positionen för barnet vid förlossningen är i huvudändläge, d.v.s. med huvudet nedåt. Förlossningen går smidigt när barnets huvud, den största kroppsdelen, kommer först ut ur livmoderhalsen. Vid omkring 3 till 4 procent av alla födslar har barnet inte intagit denna position efter 35 veckor. Om något annat än huvudet kommer ut först kallas förlossningen för sätesbjudning. (För att läsa mer om hur barnmorskan går till väga vid en sätesbjudning. Trots det trånga utrymmet i din livmoder kan barnet häpnadsväckande nog fortfarande vända sig flera gånger om innan det är dags för förlossning.

Vikt och längd.
Ditt barns armar och ben blir allt knubbigare allt eftersom det ökar i vikt. I slutet av den här veckan väger det omkring 2,3 kilo och är cirka 43 till 47 cm långt.


Din graviditet:

Med bara några veckor kvar är det bra att känna till hur värkarna yttrar sig. Förlossningsvärkarna är olika från kvinna till kvinna. De vanligaste symtomen är dock regelbundna sammandragningar som kommer med allt kortare intervaller, värk i nedre delen av ryggen, magkramper som påminner om mensvärk samt att vattnet går (fostersäcken spricker) eller att det kommer ett blodfärgat slem från slidan, vilket betyder att livmoderhalsen har börjat utvidgas. Tänk på att dessa symtom inte nödvändigtvis behöver betyda att du har förlossningsvärkar. Man kan få dessa symtom flera dagar, eller till och med veckor, innan man verkligen ska föda. Låt barnmorskan avgöra. Om du har några av dessa symtom ska du ringa till förlossningsavdelningen för att få råd.

Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska.


image

Vikt: +8,5kg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0