v. 39 i torsdags!



Väntar och väntar....och väntar.... Tycker h*n kan komma ut NUU! =)
Tålamodet har ju som aldrig varit min bästa vän. ;-)

Allt är klart (tror jag) förutom vagnen som aldrig verkar komma......
Hur lång tid ska det behöva ta egentligen???
Beställde den första veckan i mars, och då skulle den komma vecka 18.... För 3 veckor (!) sen. Var in förra veckan eftersom jag aldrig hörde nåt v.18, och då så hon att den skulle komma den här veckan. Igår när jag var in (eftersom den här veckan var så gott som slut) så fick jag veta att den skulle tillverkas den här veckan, och att den troligtvis skulle komma nästa vecka..........................
Alltså.... Hur svårt ska det vara???




image
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 2 fulla dagar (v38+2).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 9 jun 2010
Du har 11 dagar kvar till beräknad förlossning.



Vecka 39: 27 maj - 2 jun 2010

Vecka 39

Kroppen:
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.
Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


image

Vikt:
+8,2kg

(Bilder kommer.)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0