Härliga lördag!

Har varit ute och åkt längdskidor på isen idag, jag Jennifer och Rocco (Jennifer åkte långfärdsskridskor) och Rocco var draghund såklart! =)
Ca -4 grader kallt och jättehärligt väder. Rocco var dessutom superduktig, lite sugen på dom andra hundarna i början, men sen brydde han sig inte alls och lyssnade å var jätteduktig när vi dirigerade honom. =)
Riktigt trött var han också när vi kom hem, så det var skönt! =)

 
Jennifer och Rocco in action. =)

   

Sneak a peak!

http://www.emmaljunga.se/start.asp?lang=SE&country=SE

Celebration white  som liggdel, och:

Celebration black  som sittdel.

Vad tror ni?

(om ni inte orkar titta på videon, så klicka antingen på Edge Duo Combi-vagnen eller City Cross-vagnen till höger)
Jag tycker iaf dom är jättefina! =)

Men Tur!!

Vaffan! När vi (läs jag) äntligen bestämt oss för en barnvagn som kanske inte är världens snyggaste men verkar bra, så dyker det helt plötsligt upp en annan (som jag till och med har drömt om inatt (!) )....

Tog med Jennifer på Barnens Hus igår och skulle visa vagnen vi valt. Står där och tittar och klämmer och känner, när vi helt plötsligt får syn på en annan. Fin. Typ nåt mer åt det hållet i utseende som jag har letat efter.
Emmaljunga (som har dom vagnar som jag annars tycker är dom fulaste) firar 85år och har kommit ut med 3st "celebration colors". Så den fanns i svart, vitt och beige. Jättefin!! Hittar tyvär ingen bild att lägga upp, men om vi slår till på den så kommer det definitivt att dyka upp en bild här senare. =)
Lite dyrare, men det kan det ju vara värt! ;-)
Kommer nog isf sakna det mjuka och gungiga med Brio, och luftdäck, men man kan ju tydligen inte få allt.... Och vi vet ju alla att utseendet är det viktigaste! ;-)

Nä, nu ska jag göra lite frukost och sen väcka Jennifer.

Lite "mag-bilder".

v26 (25+1)

       

Japp, de va de!
Nu har jag nog inte så mkt mer att bju´ på. ;-)

Fredag.

Har som sagt varit uppe sen kl 8 imorse, vilket är väldigt olikt mig... Men ändå skönt att vakna så tidigt och vara hyffsat pigg. =)
Igår var vi på babykväll på Barnens Hus, jag , Marcus, och svärmor, och tittade på barnvagnar.
Tror faktiskt till och med att vi har bestämt oss, äntligen....
Blir väl inte riktigt som jag tänkt mig från början, men det finns ju inte så mkt att välja på så det får bli såhär!
Känns iallafall som att den är skön att köra och hyffsat smidig att fälla ihop och inte så tung att lyfta heller, och det är ju faktiskt huvudsaken (men det hade ju varit mycket roligare om det hade funnits lite fina färger att välja mellan).

Här är den:



Ska ta och äta lite frukost nu, och sen sätta mig med papper från försäkringskassan. Måste ta och fixa det nu och skicka in dom så man får veta vad man kan tänkas få för ersättning sen när man ska vara ledig.
Sen ska jag vara med Jennifer. Blir myskväll med film å massa gott hemma ikväll. Marcus jobbar dygn, så Alessandro (Marcus kompis från Italien) får hänga med oss ist.

Ha en bra dag!

v.26 (25+1)

Igår gick jag in i v.26.
Tiden går saaaakta känns det som, men det närmar sig iaf!
Har börjat sova lite sämre. Svårt att somna och vaknar tidigare än vanligt (imorse vaknade jag kl 8 och kunde inte somna om, så det var bara att kliva upp). Vaknar på nätterna av ryggont också för att jag har sovit på rygg. Men annars är allt jättebra! Hårda sparkar och känner varje liten rörelse, känns som att det börjar bli riktigt trångt där inne nu, och än är det länge kvar så trängre kommer det att bli.

Vikt: +5,3kg

Uträkning utgår från dagens datum: Fre 26 feb 2010.
Din graviditet startade Tors 3 sep 2009.
Din menscykel är ca 36 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 17 sep 2009 (ägglossningen)image
Du är på dag 177 av 280. (63,2%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 1 full dag (v25+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 9 jun 2010
Du har 103 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.


Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

image


Men hallå! Vad hände??

Vart tog åren vägen??

Tog och städade skafferiet lite lätt imorse när jag kom hem från jobbet.
Sjukt! Fick ju kasta hur mkt som helst, igen!
Hittade nån konserv som gick ut 2007, och matolja som gick ut 2008 (!)... Och ja, jag har faktiskt städat skafferiet sen dess, ett antal gånger. Men likförbannat är det massor som är gammalt.
När man handlar tycker man ju att det är så lång hållbarhet, men icke (eller så är det de, bara det att tiden går för fort...)


  

Choklad någon? Helt oöppnad till och med.






Jag och Rocco har haft mysdag idag (inne). ♥
Solen skiner och det är jättefint väder ute, men grymt kallt...
-28 grader var det imorse kl 08.30, och jag fick inte tag på någon parkering tillräckligt nära Mattes motorvärmaruttag igår, så min sladd räckte inte.... Kan säga att det gjorde ont att kallstarta min kära pärla när det var så kallt, men starta, det gjorde den iallafall! =)

Nä, nu ska jag mysa vidare med mitt ♥, för nu är det bara nån timme kvar innan jag ska vara tillbaks på jobbet igen.

Söndag.

Har inte hänt så mkt sen sist.
Firade Anna som fyllde 27år i torsdags.
Jobbade dygn fredag till lördag eftermiddag, pizza sen till middag när Marcus kom hem från garaget, och lite mys framför tv:n.
Sov på soffan inatt.
Gick och la oss sent, och Marcus som alltid somnar supersnabbt snarkade, så jag som inte har så lätt att somna nu för tiden fick ligga och lyssna på hans snarkningar.
Ville inte väcka han heller eftersom han skulle upp tiiiiiiiidigt och åka på tävling, så jag tog mitt täcke och kröp ner i soffan istället (fick sällskap av Figge iaf!) =).

Skulle åka och hälsa på en gammal vän idag på dagen, men det blev inte så. Ist så åkte jag och Anna ut till Sånghusvallen och kikade lite, och sen blev det en tur till Lillänge.

Nu är jag på jobbet igen....
Blir mycket jobb framöver innan det är dax för ledigheten. 200 timmar (inklusive jour) den här månaden och i Mars så blir det 240 timmar.
Så mycket tid kommer att spenderas på jobbet framöver. Men desto roligare blir det när lönen kommer sen, så de är det värt! =)
Kommer heller inte att få sova hemma förrän på torsdag nästa gång (sön, mån, ons på jobbet och tis hos mamma som ska opereras och måste ha tillsyn första dygnet)... =(
Men då kommer det att bli riktigt skönt att få krypa ner brevid min Älskling! =)

Usch, trött är jag också... Kanske skulle ha ökat dosen på järntabletterna till 2st/dag ist?
Äh, vi får se.

Nu ska jag ta och skära upp lite färsk ananas och sätta mig i soffan och titta på tv!

Ha en trevlig kväll!



v25




1 år med mina vänner.

Idag fyller "tvillingarna" 1år!!


v.25

Min graviditet - BF Ons 9 jun 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 18 feb 2010.
Din graviditet startade Tors 3 sep 2009.
Din menscykel är ca 36 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 17 sep 2009 (ägglossningen).

image
Du är på dag 169 av 280. (60,4%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 9 jun 2010
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning.


Viktkurva
Vecka 25: 18 feb - 24 feb 2010

 
Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.
Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.


Städdag, lunch på stan och mysfika.

Skulle egentligen vara ledig igår, men en av mina jobbarkompisar fick sparken, så det blev ett extrapass för min del! Perfekt med lite extra timmar. =)
Idag efter jag slutat jobba har jag storstädat här hemma, dammsugit, torkat golven, dammtorkat, tvättat handdukar, mattor och kläder, vattnat blommor, putsat speglar, städat toaletten, rensat/städat i skrubben och varit iväg med allt skräp till återvinningen. =)
 Sen åkte jag på MAXI och handlade och efter det blev det lunch på stan med Anna. Åt en jättegod pastasallad med räkor på Törners, och så blev det en snabbsväng på stan.
Sen åkte jag hem och bakade en chokladtårta. Marcus kom hem och lagade middag till oss, det blev stuvade makaroner och korv.
Efter middagen stack han iväg och åkte längdskidor, och Anki kom och hälsade på och fikade lite nybakt. Har haft en supertrevlig kväll, och det är ju så grymt skönt att vara hemma när det är rent, fint, och nystädat! =)
Nu ska jag och hjärtat hoppa i duschen och sen är det läggdax.

Gonatt!


Glatt besked!

Har varit en bra dag idag!
Först sovmorgon. sen lång frukost framför tv:n.
Gjorde mig iordning och åkte till Barnmorskan kl 13.
Fick lyssna på hjärtljud, ta lite prover och mäta magen.
SF måttet låg på 21.5cm, så det var precis enligt kurvan!! (0.5cm under t.om)
HAH!!! Till alla som säger att jag sett ut att ha större mage än normalt för den vecka jag är/har varit i.
Så nu vet vi de! ;-)
Lågt järnvärde dock, låg på 114 nu och sist va det på 125...
Så det blir väl till att knapra Niferex nu då.. =(
När jag kom hem hade posten kommit och ett brev från Försäkringskassan. Fick min ansökan om havandeskapspenning beviljad fr.o.m 10/4!!
Gud vad det ska bli skönt att få vara LEEEEDIG! =)
Åh vad jag längtar till solen, våren, ledigheten, sommaren, bebisen och att få flytta in i vårat alldeles egna, nya hus! ♥
Känns som jag har en härlig tid framför mig och mycket att se fram emot.

Sen har resten av dagen bestått av jobb.
Ligger lite magsjuka i luften här, men jag hoppas jag klarar mig.

Nä, nu blire lite tv-tittning!

Trevlig kväll!




Alla Hjärtans Dag.

             

Fick en riktig sovmorgon med min Älskling i morse. Det är inte ofta...
Men det blev iaf en massa mys och kärlek. =)
Åt frukost tillsammans också, och sen åkte han på akuten (stackarn slog i hälen rejält igår på skotertävlingen, så den va blå och han hade rejält ont). 5 timmar senare kom han hem. Syrran kom förbi under tiden, så jag hade ju sällskap ändå! =)
Fick iallafall blommor när han kom hem. Gullig han är, hjärtat mitt! 
Lagade middag tillsammans, schnitzel, klyftpotatis/morötter i ugnen, gröna ärter och citron blev det. Supergott!
 

Kvällsmys sen med fruktsallad och grädde. Tittade på Sherlock Holmes också och lillgumman sparkade mest hela tiden. Mysigt!


 
Nu ska jag göra Mackan sällskap i duschen och sen är det go´natt.


Bebiskläder!

Måste ju såklart visa vad vi har fyndat på rök-rean.
(Luktar inte ens nån rök, så det är ju bra!)

ByxorDiverse

Längtar tills hon kommer så man får sätta på henne alla söta kläder! <3

Lördagsmys!

Har haft myskväll ikväll med Syrran och Cocco. Ätit massa melon och det slutade tydligen med halsbränna.... Tur man inte har det så ofta.
Marcus kom hem vid 11-tiden. Skönt att ha han hemma igen. =)
Visade bebiskläderna jag köpte förut idag på Lindex-rean, och det mesta var godkänt utom dom bruna byxorna... Haha, jag som tyckte dom va så fina med den vit/brunrandiga bodyn.
Alla hjärtans-dag imorgon. Första gången på 5år som vi får fira den tillsammans, så det ska bli mysigt! <3
Får väl se vad vi hittar på.
Nu ska jag kolla klart på Dum Dummare och sen blir det sängen.
 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0